Vrijeme za pripremu: 60 minut Zahtjevnost: S obje ruke

Kukuruzne tortilje s mljevenim mesom

Sastojci:

500 g Poli
500 g mljevenog miješanog mesa
200 g luka
maslinovo ulje za prženje
280 g konzerve kuhanog kukuruza
280 g konzerve pasiranog graha
280 g konzerve pasirane rajčice
280 g limenke ljutog salsa umaka
120 g ribanog sira
2 pakiranja kukuruznih tortilja
3 dl kiselog vrhnja
300 g svježe salate
vegeta
so, mljeveni papar

Kukuruzne tortilje s mljevenim mesom

Postupak pripreme

Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk do zlatnožute boje, dodajte mljeveno meso, posolite ga i dobro popržite. Dodajte POLI narezan na kockice i pržite dok sva voda ne ispari. Ispravite okus solju, biberom i Vegetom, dodajte ocijeđeni kukuruz, pola konzerve pasiranog graha, pola konzerve pasirane rajčice i ljuti salsa umak po ukusu. Sve pomiješajte i dodajte parmezan. Pripremljene tortilje zagrijte u pećnici (oko 5 minuta), pa svaku napunite mesnim nadjevom, prelijte svježom salatom. Ako smatramo da možemo i više, svaku tortilju možemo premazati kiselim vrhnjem.