Poli dog 5

Polidog Cheesy

10 min. s lijevom rukom

Priprema: prvo pripremi salatu. Kupus nareži na što manje rezance, pokapaj limunovim sokom, promiješaj i pusti da se marinira pola sata. Peciva prepolovi, tako da jedna duža strana ostane sastavljena i na niskoj temperaturi zagrij u pećnici. U tavi zagrij malo ulja i na njemu ispeci hrenovke. Tokom pečenja ih okreći, da se sa svih strana dobiju zlatnu boju. Hrenovke položi u zagrijano pecivo, u svako dodaj majonezu, salatu i po vrhu pospi naribani sir i na kratko ih vrati u pećnicu da se sir istopi. Odmah ih posluži. Ostatak salate možeš poslužiti u zdjelici ili ga u frižideru sačuvati do sljedećeg dana.

Sastojci: 4 peciva za hotdog, 4 hrenovke Poli, malo ulja, 1/4 glavice kupusa, sok 1 limuna, majoneza, naribani sir, npr. gauda.