Rižoto s tikvicama i Poli

30 min. s obje ruke
  • 250g POLI
  • 100g tikvica
  • 300g riže
  • 50g mljevenog mesa
  • 80g luka
  • nasjeckani češnjak (3 režnja)
  • nasjeckani peršin
  • 0,5 dl bijelog vina
  • kokošja juha iz kocke (zalijte je s više vode da bude manje slana)
  • 50g maslaca
  • 80g naribanog parmezana
  • sol, mljeveni biber

U tavi rastopite 1 kašiku (20g) maslaca, dodajte mljeveno meso, nasjeckani luk i češnjak. Kada luk postane proziran, dodajte na šnite narezane tikvice i malo popržite. Ubacite rižu i kratko je popržite. Zalijte bijelim vinom i pričekajte dok ne ispari. Tijekom kuhanja (15 min.), rižoto stalno miješajte i dolijevajte vrelu kokošju juhu. Malo prije kraja kuhanja dodajte nasjeckani peršin i POLI narezan na šnite prerezane na pola. Kuhani rižoto (mora biti gusto tekući) posolite i pobiberite. Primiješajte preostali maslac i parmezan. Rižoto poslužite uz ukusnu salatu endiviju ili radič kojem ste dodali domaći kuhani grah.