Umak za tjesteninu s bučinim uljem i Polijem

20 min. s lijevom rukom
  • 150g POLI
  • 4 žlice bučinog ulja
  • 150g luka
  • 2 paradajza ili 1 kašika pirea od paradajza
  • 2 kašikee bijelog brašna
  • 2 listića bosiljka
  • 1dl vode
  • sol, mljeveni biber

Kada je želudac prazan, a vremena za komplicirana jela nemate, pravo je vrijeme za tjesteninu s POLI kobasicom. POLI narežite na centimetar velike kocke. Luk nasjeckajte i zajedno s Polijem prepržite na bučinom ulju. Kada luk uvene, dodajte oguljeni paradajz ili pire od paradajza i brašno, promiješajte i zalijte vodom. Dodajte nasjeckani bosiljak i dinstajte. Kada se umak zgusne i malo potamni, posolite, popaprite i pustite neka zavri. U međuvremenu skuhajte omiljenu tjesteninu i prelijte je pripremljenim umakom.