Kukuruzne tortilje s mljevenim mesom i POLI

60 min. s obje ruke
  • 500g POLI
  • 500g mljevenog miješanog mesa
  • 200g luka
  • maslinovo ulje
  • 280-g konzervu kuhanog kukuruza
  • 280-g konzerva pasiranog graha
  • 280-g konzerva pasiranog paradajza
  • 280-g konzerva ljutog salsa umaka
  • 120g naribanog parmezana
  • 2 pakovanja kukuruznih tortilja
  • 3 dcl kiselog vrhnja
  • 300g svježe salate
  • Vegeta
  • sol, mljeveni biber

Na maslinovom ulju pržite nasjeckani luk do zlatno-žute boje, dodajte mljeveno meso, posolite i dinstajte.

Dodajte na kockice narezani POLI i kuhajte dok sva voda ne ishlapi.

Okus doradite solju, paprom i Vegetom. Dodajte ocijeđeni kukuruz, polovicu konzerve graha i paradajza te ljuti salsa umak po želji.

Sve zajedno promiješajte i dodajte parmezan. Gotove tortilje zagrijte u pećnici (približno 5 minuta). Tople napunite mesnim nadjevom i ukrasite svježom salatom.

Imate li osjećaj da možete više, na svaku tortilju stavite kiselo vrhnje.