Pita od palačinki s Poli

60 min. s obje ruke
  • slano tijesto za palačinke (1 jaje, 1 dl mlijeka, 100g bijelog brašna, sol)
  • 250-300g sira
  • 250-300g POLI
  • 100g svježe crvene paprike
  • 200g bešamela
  • maslac za premazivanje posude

Ispecite i ohladite palačinke.

Ako stvarno ne možete izdržati, pojedite koju dok je još topla. POLI i sir naribajte, a papriku narežite na sitne kocke. Na dno primjereno velike vatrostalne posude stavite jednu palačinku, po njoj jednakomjerno premažite ¼ nadjeva od POLI kobasice i sira te paprike (po želji možete dodati i nasjeckani luk). Prekrijte drugom palačinkom i postupak ponovljajte do vrha posude (dovoljna bi vam trebala biti 4 sloja). Zadnju palačinku premažite bešamelom i posipajte ostatkom sira. Pecite na 190 °C približno 20 minuta dok pita ne postane zlatno-žuta i hrskavo zapečena.