Poli na kineski način

40 min. s obje ruke
  • 220 g Mini POLI
  • 160 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 ljuti feferon
  • 400 g kineskog kupusa
  • 200 g svježe zelene paprike
  • 150 g bambusovih klica
  • 150 g sojinog umaka
  • Gustin
  • 400 g riže
  • ulje za prženje
  • sol, mljeveni biber

Na vrućem ulju prepržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak i kad fino zamiriši na rezance narezani kineski kupus, nasjeckani feferon, narezane babusove klice, svježu zelenu papriku, sojin umak i zalijte s 1 dl vode. Pokriveno dinstajte nekoliko minuta, dok povrće ne omekša. Kada je dovoljno mekano, dodajte šnite Mini POLI i po potrebi umak zgusnite Gustinom. Posolite, popaprite i poslužite uz kuhanu rižu. Rižu treba prije kuhanja oprati i zaliti je hladnom vodom toliko da je prekrije. Zavrijte i na jakoj vatri kuhajte približno 5 minuta, zatim vatru smanjite na minimum i pokriveno kuhajte još 20 minuta. Tijekom kuhanja ne dižite poklopac posude. Prije serviranja rižu posolite. Želite li imresionirati goste, poslužite rižu s kineskim štapićima.

Preporučujemo da baratanje štapićima prvo malo trenirate.