Vrijeme za pripremu: 30 minut Zahtjevnost: S obje ruke

Špageti s poli, vrhnjem i gljivama

Sastojci:

  • 100 g Poli
  • 60 g luka
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 180 g narezanih slanih gljiva
  • origano, Vegeta
  • maslinovo ulje za prženje
  • 200 g špageta
  • naribani parmezan
  • so, mljeveni papar

Špageti s poli, vrhnjem i gljivama

Postupak pripreme

Na maslinovom ulju naribajte luk, dodajte šampinjone, pospite Vegetom i pržite ih dok sva tekućina ne ispari i gljive lijepo zamirišu. Dodajte POLI narezan na kockice, promiješajte, ulijte vrhnje, začinite origanom, soli, paprom i dobro prokuhajte. Za to vrijeme skuhajte špagete u većoj količini kipuće slane vode, ocijedite ih, pospite parmezanom, rasporedite na tanjure, prelijte pripremljenim umakom i jedite s užitkom.