PRAVILA I USLOVI
OPĆE ODREDBE

Svrha promotivne akcije Poli Petice, u organizaciji Perutnine Ptuj-BH, je širenje prepoznatljivosti brenda Poli.


Prvi dio promotivne kampanje POLI PETICE Perutnine Ptuj-BH, koja će trajati u periodu 3.4. i 1. 6. u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i Srbiji, čine:

  • promotivni događaji s košarkaškim takmičenjem u virtuelnoj stvarnosti VR PETICE

 

Kaledar događaja je objavljen na www.poli.ba.

Završni događaj sa izvlačenjem dobitnika nagradne igre Poli Petice će biti u Ptuju u sklopu Poli maratona 1.6.2019. Završna humanitarna akcija sa izvlačenjem osnovnih škola, dobitnika poklon paketa humanitarne akcije sa Lukom Dončićem Hi5 / Lopte za škole, će biti u jesenskom dijelu, objava na www.poli.ba.

  • nagradna igra POLI PETICE

 

za učesnike VR i online takmičenja sa izvlačenjem za glavnu nagradu

dvije ulaznice na NBA utakmicu u sezoni 2019-20, transfer na lokaciju i nazad i smještaj za dvije osobe.Najboljih 100 učesnika Perutnina Ptuj / Poli će darovati simboličnim nagradama (majica ili košarkaška lopta). Simbolične nagrade će se dijeliti na promotivnim događajima.

  • humanitarna akcija Hi5 PETICE / Lopte za škole sa Lukom Dončićem

 

Hi5 Petica je pozdravna gesta, koju učesnik na kraju takmičenja VR PETICE podijeli sa animiranim Lukom Dončićem. Hi5 petice se pretvaraju u poklon pakete košarkaških lopti, koje Perutnina Ptuj / Poli poklanja izvučenim osnovnim školama. Podrobnije u poglavlju 1.1.

 

2 NAGRADNA IGRA POLI PETICE I NAČIN UČEŠĆA

 

Svaki učesnik sa prijavom na događaj/igru/takmičenje/akcije slaže se i pristaje da na događaju učestvuje na vlastitu odgovornost, pri čemu je isključena svaka odštetna odgovornost Perutnine Ptuj.
Nagradnu igru Poli Petice čine:

  • takmičenje VR PETICE za prikupljanje VR bodova, koji su rezultat košarkaškog takmičenja u virtuelnoj stvarnosti2 na promotivnim događajima, navedenim u 1. poglavlju. Učešće na takmičenju VR PETICE je preduslov za učešće u nagradnoj igri POLI PETICE. Podrobnije u poglavlju 2.1.
  • online aktivnosti učesnika nagradne igre POLI PETICE za prikupljanje online bodova, koje takmičar dobija na osnovu svog video kolaža VR iskustva VR PETICE na web stranici www.poli.ba i na društvenoj mreži Facebook. Podrobnije u poglavljima 2.1 in 2.2.
  • končano izvlačenje, koje izabere pobjednika među 100. najuspješnijih takmičara, odnosno, među onim koji imaju najveću proizvod VR i online bodova. Podrobnije u poglavlju 2.3.

 


Za učešće u nagradnoj igri POLI PETICE učesnik prvo mora učestvovati na takmičenju VR PETICE (podrobnije u poglavlju 2.1 VR PETICE).Učesnik takmičenja VR PETICE dobija posebnu narukvicu na kojoj su utisnuti unikatni QR kod i ID broj, koji će mu kasnije omogućiti pristup online prijavi na nagradnu igru POLI PETICE, pregled i objavu njegovog PETICE video kolaža.

Učesnik takmičenja VR PETICE nije automatski učesnik nagradne igre POLI PETICE. Ako učesnik takmičenja VR PETICE želi učestvovati u nagradnoj igri POLI PETICE, mora se u roku od najmanje 48 sati poslije VR takmičenja, sa svojim QR kodom ili ID brojem prijaviti na web stranici www.petice.ba, u protivnom, gubi pravo učešća u nagradnoj igri PETICE . U skladu sa GDPR, učesnik se prijavljuje sa svojim ličnim podacima (ime, prezime, e-mail, broj telefona) i potvrđuje da se slaže sa pravilima i uslovima za učešće u nagradnoj igri.
Samo takva prijava omogućuje učesniku takmičenja VR PETICE službeno učešće u nagradnoj igri POLI PETICE. Prijavom, neki od njegovih podataka (video kolaž, izabrano korisničko ime, broj VR i online bodova) postaju vidljivi svim posjetiteljima web stranice www.petice.ba.


Upozorenje: Učesnici koji su zaposleni u firmama koje su organizatori ili izvođači promotivne kampanje POLI PETICE ili koji su na bilo koji način učestvovali u kampanji POLI PETICE, imaju pravo takmičenja na VR PETICE i pravo registracije na www.petice.ba za objavu svog PETICE video kolaža, ali nemaju pravo na nagradu i bit će isključeni iz finalnog izvlačenja za nagradu.

 

 

 

2.1 Dobijanje VR BODOVA na takmičenju VR PETICE

Učešće na takmičenju VR PETICE je preduslov za učešće u nagradnoj igri POLI PETICE.
Dobijeni VR bodovi su faktor, koji se za dobijanje učesnikovog konačnog rezultata nagradne igre pomnoži sa učesnikovim online bodovima (podrobnije u poglavlju 2.2).

 


a) Prijava na takmičenje VR PETICE


Kandidati se na takmičenje VR PETICE prijavljuju na dan događaja kod hostese na prijemnom mjestu. Kandidat na prijavi hostesi navede svoje korisničko ime ili svoje pravo ime ili nadimak. Ako na spisku učesnika već ima neko sa istim korisničkim imenom, posljednji učesnik mora promijeniti svoje korisničko ime ili mu dodati redni broj.
Korisničko ime se ispiše:

  • na ekranu sa ostalim učesnicima VR igre
  • na ekranu na tabeli najboljih, ako je učesnik među njima
  • u njegovom video kolažu PETICE (podrobnije u istom poglavlju, tačka c), koji je osnova za učešće u nagradnoj igri PETICE i sabiranje online bodova.Učesnik ima pravo više puta učestvovati na takmičenju VR PETICE, ali se mora svaki put ponovo prijaviti sa novim korisničkim imenom. Svaka prijava mu donosi novu narukvicu sa unikatnim QR kodom i ID brojem, s kojim kasnije pristupi nagradnoj igri Poli Petice.


b) Kratak opis takmičenja VR PETICE i bodovanje
VR PETICE je košarkaška igra u virtuelnoj stvarnosti, gdje učesnik u roku dvije minute pokuša zabiti koš s pet različitih pozicija. Na svakoj poziciji je gabion sa pet lopti, od kojih četiri lopte vrijede po jedan bod, a jedna, posebno označena lopta vrijedi dva boda. Kada učesnik stavi VR naočale, prije početka takmičenja dobije uputstvo za upotrebu VR opreme i kratki trening sa tri probna bacanja, koja se ne broje u njegovom VR rezultatu.
Najveći mogući ukupni broj VR bodova je 30, pri čemu je 4 x 5 pogodaka vrijedno po jedan bod i 5 pogodaka po dva boda.
Na kraju VR igre učesnika pozdravi animirani Luka Dončić, koji mu postavi dlan za Hi5 Peticu. Klikom na animirani Dončićev dlan učesnik doprinosi humanitarnoj akciji Hi5 PETICE/Lopte za škole, pri čemu se uzima u obzir njegov rezultat VR takmičenja. Hi5 Petica ni na koji način ne utiče na rezultat nagradne igre PETICE i samo je dobrovoljna gesta učesnika VR takmičenja. Podrobnije o humanitarnoj akciji Hi5 PETICE/Lopte za škole u poglavlju 3.

Upozorenje: Iskustvo virtuelne stvarnosti i upotreba VR seta HTC VIVE kod pojedinaca može izazvati osjećaj vrtoglavce i slabosti. Neki pojedinci koji nemaju epilepsiju ili povijest epileptičnih napada, mogu u virtuelnoj stvarnosti na nekim svjetlima, uzorcima ili slikama doživjeti osjećaj vrtoglavice i slabosti. U tom slučaju, pozivamo učesnika da o tome odmah obavijesti hostesu i završi igru.c) VIDEO KOLAŽ PETICE | Snimanje učesnika na takmičenju VR PETICE
Prijavom na takmičenje VR PETICE učesnik se slaže, da se njegovo iskustvo na sceni i u virtuelnoj stvarnosti snima, a snimak se pretvori u PETICE video kolaž s njegovim korisničkim imenom. PETICE video kolaž je osnova za učesnikovo eventualno učešće u nagradnoj igri i pohranjuje se na www.petice.ba i sve do njegove prijave u nagradnoj igri Poli PETICE javnosti je nedostupan. Ako se učesnik ne odluči za učesće u nagradnoj igri POLI PETICE, njegov se video kolaž automatski briše u roku 48h od dana njegovog učešća na takmičenju VR PETICE.
Kako bi se svim učesnicima osigurali jednaki uslovi učešća u nagradnoj igri POLI PETICE, video kolaži PETICE se sljedeći dan, dan poslije takmičenja učitavaju na www.petice.ba i tako se učesnicima takmičenja VR PETICE otvara mogućnost za prijavu u nagradnoj igri.

 

 

2.2 Dobivanje ONLINE BODOVA


Online bodovi su faktor, koji se za dobijanje učesnikovog konačnog rezultata nagradne igre pomnoži sa učesnikovim VR bodovima (podrobnije u poglavlju 2.2).
Da bi se uvrstio među sto najboljih takmičara, učesniku nagradne igre je u interesu postići što veći broj online bodova, koje dobiva sabiranjem online reakcija na svoj video kolaž Petice. Učesnik online bodove dobiva:

- dobivanjem lajkova za svoj video kolaž PETICE na web strani www.petice.ba
- dobivanjem odzivana svoj video kolaž PETICE na društvenoj mreži Facebook, gdje je jednako vrednuju dijeljenja, lajkovi i komentari. Učesnik nagradne igre POLI PETICE je odgovoran kako za dijeljenje svog video kolaža PETICE, kao i za poštovanje Facebook standarda o komentarima na svoj video kolaž.
Važno: Facebook ne radi, ne igra i ne sponzoriše ovu nagradnu igru. Facebook je izuzet iz svih mogućih odštetnih zahtjeva ili drugih potraživanja od učesnika nagradne igre. Svi podaci i informacije će biti poslani organizatoru ili naručiocu, nikada Facebooku.

Za dobivanje online bodova učesnik nagradne igre POLI PETICE ima na raspolaganju sedam dana ili 168 sati od njegove prijave za učešće. Čak iako se online aktivnosti, bilo na www.petice.ba ili na Facebooku, za učesnikov PETICE video kolaž nastave i nakon razdoblja od sedam dana, one neće doprinositi konačnom rezultatu u nagradnoj igri POLI PETICE.VIP igrači


Upozorenje: Učešće učesnika, zaposlenih u firmama koje su organizatori ili izvođači promotivne kampanje POLI PETICE ili su učestvovale u bilo kojoj kampanji POLI PETICE, imaju pravo takmičenja na VR PETICE i na registraciju na www.petice.ba za objavu svog PETICE video kolaža, ali nemaju pravo na nagrade i bit će isključeni iz finalnog izvlačenja za nagradu.

 

 

2.3 Finalno izvlačenje za glavnu nagradu nagradne igre POLI PETICE

Mogućnost za osvajanje glavne nagrade ima najboljih sto učesnika nagradne igre POLI PETICE, odnosno, onih sa najvišim konačnim proizvodom njihovih VR i online bodova, dobivenih u 7 dana po prijavi za nagradnu igru.

Sto najboljih učesnika, osim prava za učešće u izvlačenju za glavnu nagradu, primaju i simbolične nagrade (majice, košarkaške lopte).

Izvlačenje i najava dobitnika nagradne igre POLI PETICE će se održati na završnom događaju na Poli maratonu, 1. juna 2019, u Ptuju.

 

 

3 HI5 PETICE I LOPTE ZA ŠKOLE

 

Hi5 Petica je paralelna promotivna humanitarna akcija, koja potiče iz takmičenja VR PETICE. Hi5 PETICE se pretvaraju u poklon pakete košarkaških lopti, koje Perutnina Ptuj / Poli na početku školske godine 2019-20 poklanja izvučenim osnovnim školama. Hi5 je pozdravna gesta, koju animiranom Luki Dončiću na kraju igre podijeli učesnik VR takmičenja.

Svaki učesnik VR igre na kraju igre klikom na animirani Dončićev dlan pridonosi onoliko Hi5 PETICA, koliko je bodova osvojio u VR takmičenju. Hi5 Petica ni na koji način ne utiče na rezultat nagradne igre PETICE i samo je dobrovoljna gesta učesnika VR takmičenja.

Hi5 PETICE se dodaju na Hi5 brojaču, koji se prikazuje na:
- web stranici www.petice.ba
- na pametnom satu Apple Watch, kojeg g. Luka Dončić dobiva od Perutnine Ptuj u ime kampanje PETICE
- na ekranu promotivnih događaja PETICKE.

Broj osnovnih škola, koje dobivaju poklon pakete PP, se izračunava prema formuli
500 Hi5 = 1 poklon paket za 1 OŠ.

Škole izabrane na finalnom izvlačenju na humanitarnom jesenskom završnom događaju, poklon pakete dobivaju na početku školske 2019-20 godine.

 Ptuj, 1. 4. 2019