KAKO SE PRIJAVITI VR POLI PETICE

Možete se prijaviti kod naše hostese sa odabranim imenom, ali pazite: ime se pojavljuje na ekranima i na vašem ličnom Petice videu, pa neka bude takvo da vam ne bude neugodno. Petnaest video zapisa automatski se snima tokom VR igre i anonimno se pohranjuje na internetu na adresi www.petice.ba. Petice Videu možete pristupiti za učešće u nagradnoj igri s jedinstvenim QR kodom ili ID brojem sa vaše narukvice i to 12 do 48 sati nakon završetka takmičarskog dana. Ako ne izvršite online registraciju u roku od 48 sati od dana utakmice, vaš Petice video će automatski biti brisan, a time i mogućnost vašeg učešća u nagradnoj igri.

Lokacije i datumi VR evenata:


o 10.5. Sarajevo, Mercator Ložionička
o 11.5. Sarajevo, Mercator Ložionička
o 12.5. Tuzla, Bingo City Centar
KAKO SE SAMO VR TAKMIČENJE ODVIJA?


Takmičite se sa VR naočalama i kontrolnom tipkom na rukavici koja je postavljena tako da ručka ne izmakne iz vaše ruke. U virtuelnom prostoru prvo potražite crvenu / zelenu tačku. Ako je tačka crvena, stanite na nju i obojit će se zeleno, što znači da stojite u pravom položaju. Za početak igre, stisnite okidač na rukavici ispod kažiprsta. Da biste izbjegli vrtoglavicu, nemojte se pomjerati. Ako vam se vrti u glavi tokom VR igre znači da ste vi jedan od ljudi kojima ne odgovara taj tip igre.

Trening. Kada se pojavite na VR igralištu, pogledajte desno, gdje je stalak sa tri lopte. Upravljač približite lopti. Kada loptu okruži žuti prsten, uhvatite ga s okidačem ispod kažiprsta. Držite okidač, ciljajte u koš, zamahnite i otpustite okidač kad god se vam to čini prikladno. Ako promašite koš i lopta se otkotrlja, ona se gubi. Ostavite je na podu i nastavite sa sljedećom loptom.

Utakmica. Nakon završetka treninga, automatski se nalazite na prvoj takmičarskoj poziciji. Na svakoj od pet pozicija nalazi se pet lopti. Koš s narandžastom loptom broji jedan bod, a koš s narandžasto-žutom POLI loptom je dva. Imate na raspolaganju samo 120 sekundi, stoga ne oklijevajte. Ponekad je iskustvo VR tako snažno da zaboravite stvarnost. Dok mijenjate VR poziciju vi se zapravo ne krećete. Svi pomaci u VR su samo virtuelni, ne stvarni!

Kako mogu dati Luki Hi5? Nakon završenih bacanja ili nakon 120 sekundi, pojavljuje se VR Luka, koji postavlja svoj dlan. Kada priđete njegovoj ruci i vašom VR rukom / rukavicom date 5 (Hi5), vaš VR rezultat se pretvara u Hi5 Petice. Time pomažete Luki da za svakih 500 bodova na Hi5 Petica daruje Poli lopte osnovnim školama.

Ali ovo je animacija, šta kaže sam Luka Dončić? Kako je gospodin Luka Dončić u SAD-u, na ruku smo mu stavili Apple Watch sat s aplikacijom za praćenje koliko je Hi5 sakupljeno i tako prima svoj virtualni duplikat. Možete pratiti Hi5 na www.petice.ba

  

 

MOJ REZULTAT JE TOP! GDJE JE NAGRADA?

Na nagradnu igru Poli Petice se prijavite QR kodom ili ID brojem sa svoje Petice narukvice.


Capture bih

KAKO UČESTVOVATI U NAGRADNOJ IGRI?

Prijava i pravila
Da biste se prijavili na nagradnu igru i pristupili svom Petice videu, koristite svoju Petice narukvicu. Očitajte QR kod svojim telefonom ili upišite svoj ID broj na www.petice.ba . Nakon online prijave čekate svoj lični Petice video, koji je do sada bio nevidljiv za javnost. Imate tačno 7 dana da dobijete što više odziva na vaš Petice video na Facebooku (jednako se broje i lajkovi i komentari i dijeljenja). Što veći broj odziva, veća je šansa da osvojite glavnu nagradu. Pobrinite se za to da su odgovori prikladni za javnost! Odgovori prikupljeni nakon 168 sati nakon registracije ne dodaju se konačnom rezultatu.

Konačni rezultat koji se uzima u obzir u nagradnoj igri je VR rezultat pomnožen sa brojem reakcija na Fb profilu na Petice video.

Ako je konačni rezultat među prvih 100, dobivate simboličnu nagradu i učestvujete u izvlačenju za glavnu nagradu, koja će biti objavljena 1.6.2019. na Ptujskom Poli maratonu.
Glavna nagrada = 2x putovanje u SAD s letom, noćenjem i posjetom NBA u sezoni 2019-20.
Detaljnija pravila i uslovi za učešće u nagradnoj igri dostupni su ovdje.

 Sretno!
Napomena: Facebook nije organizator turnira, nije povezan s njim i ne snosi odgovornost za njegovo izvršenje. Organizator nagradne igre u Bosni I Hercegovini je Perutnina Ptuj BH Breza, kao članica grupe Perutnina Ptuj, a koja je također odgovorna za pomoć učesnicima i rješavanje mogućih problema koji se pojave u toku nagradne igre.